Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Do 2 litrów wody włóż ćwiartkę kurczaka oraz obrane marchewki i zagotuj.
Cebulę pokrój w małą kostkę i podsmaż aż będzie rumiana. Dodaj do garnka wraz z kostkami bulionowymi. Gotuj przez godzinę.
Wyjmij z wywaru kurczaka oraz marchewki. Pooddzielaj ugotowane mięso od kości, porozrywaj na mniejsze kawałki i dodaj z powrotem do zupy. Ugotowane marchewki pokrój w plasterki i również dodaj do zupy.
Buraki obierz, zetrzyj na tarce z grubymi oczkami i dodaj do wywaru. Dodaj do zupy także koncentrat barszczu czerwonego WINIARY oraz białą i czerwoną fasolę.
Gotuj zupę jeszcze 20 minut.
Zupę podawaj zabieloną śmietaną oraz posypaną natką pietruszki.